כל הכלבים בעולם צריכים לקבל את היחס הטוב ביותר שאפשר. כדורי הפרווה מפוצצי השמחה האלה הם באמת חברו הטוב ביותר של האדם – הם נאמנים, אינטיליגנטיים ומלאי אהבה.
למרות זאת, במקומות מסוימים בעולם בשר כלבים עדיין נחשב כמעדן, נושא שעלה לכותרות לאחרונה תודות לגולש האולימפי גאס קנוורת'י.
גאס, שהתחרה עכשיו באולימפיית החורף בדרום קוריאה, הוכיח שהוא מתמודד מוביל בקטגוריית " גיבור השנה" אחרי שהוא וארגון בינלאומי לטובת האנושות הצליחו לשכנע בעל של חווה לגידול כלבים לצרכי מאכל, לסגור את המקום שלו.
בפוסט ארוך מאוד באינסטגרם, גאס הדגיש את היחס הלא אנושי לכלבים באזור, והצהיר: " זה לא ממקומי לשתול רעיונות מערביים על האנשים פה… אבל בדרך שבה מתייחסים לחיות הללו היא לגמרי לא אנושיים וגם תרבות ומסורת אף פעם לא צריכות להיות מקום של אכזריות."
בשיתוף פעולה עם הארגון, הספורטאי האולימפי הציל את חייהם של יותר מ-90 כלבים.
אבל הסיפור הזה הולך ונהיה טוב יותר. לא רק שגאס עזר לסגור את המקום והציל את הכלבים, הוא גם מתכנן להציל אותם מבית המטבחיים ולשלוח אותם בחזרה לארה"ב וקנדה על מנת שאנשים יוכלו לאמץ אותם, הוא בעצמו אימץ גורה בשם בימו.
"אני לא יכול לחכות לתת לה את החיים הכי טובים שאפשר", אמר גאס.
זו לא הפעם הראשונה שגאס הציל את היום. בשנת 2014, בעודו מתחרה במשחקים בסוצ'י שברוסיה, הוא משך המון תשומת לב כשהציל חמישה כלבים משוטטים.
בן הזוג שלו באותו הזמן, רובין מקדונלד, נשאר ברוסיה חודש נוסף כדי לקחת אותם הביתה.
בעוד שלסיפור הזה יש סוף טוב, גאס אומר שיש עדיין מיליונים של כלבים שסובלים מיחס אכזרי למדי.
דרום קוריאה אימצה חוק להגנה על בעלי חיים בשנת 1991, המדינה אף פעם לא אסרה על הריגת כלבים למאכל, מה שאומר שאין שום רגולציה לגבי דרך השחיתה והטיפול בכלבים האלה.
מה שכן קורה זה שהמנהג הזה דועך לאט לאט במדינה, כשבשנתיים האחרונות, מספר חוות בשר הכלבים ירדו מ-17 אלף וכמעט 2800.
אנחנו רק יכולים לקוות שהמספר הזה יגיע ל-0 כמה שיותר מהר.