מאז ומתמיד חשבנו שלקלל זו התנהגות וולגרית ולא הכרחית. יש כל כך הרבה מילים בכל שפה ועדיין אנשים אוהבים להשתמש במספר מצומצם של קללות על בסיס קבוע על מנת להביע איך הם מרגישים.
הורים נוטים לא לאהוב את זה כל כך ולעיתים מכסים את האוזניים של הילדים שלהם בכל פעם שמישהו מקלל קצת תוך כדי שיחה.
למרות כל זה, נראה שאנשים הנוטים לקלל יותר ניחנים בתכונה חשובה מאוד: כנות.
על פי מחקר מאוניברסיטת קמברידג', אנשים שמקללים מדי פעם פחות סביר שהם משקרים או מרמים אנשים אחרים בחיי היום יום.
יותר מ-270 איש נשאלו לגבי מילות הקללה האהובות עליהם, הם נדרשו להסביר למה הם אוהבים את המילים שציינו והאם הם משתמשים בהן הרבה, לאחר מכן הם נשאלו כל מיני שאלות כשהם מחוברים למכונת אמת. את התואות אתם בטח יכולים לנחש.
בנוסף, קרוב ל-75,000 דפי פייסבוק של אנשים נחקרו ונלמדו ושוב החוקרים מצאו קשר בין כנות למוחצנות שמביאה איתה קללות.
דוקטור דויד סטילואל, מהאחראיים על המחקר באוניברסיטה אמר: " קללות יכולות להיות לא נעימות לסביבה, אבל הן יכולות להעיד על כנות, כמו שהבן אדם המקלל לא מנסה להסתיר את ההתנהגות שלו, ככה גם סביר שהוא לא מנסה להסתיר את דעותיו ואומר את שעל ליבו"
במחקר המדובר של אוניברסיטת קמברידג' נעזר במחקרים קודמים מאמר משנת 2011 המדבר על כך שאנשים חפים מפשע מקללים יותר מאנשים אשמים, וגם במאמר משנת 2005 שגילה שעדויות שיש בהן יותר קללות היו נכונות יותר מאשר כאלה בלי.
בנוסף לכל זה, שימוש בקללות יכול להקל על כאב, כך עולה על פי מחקר שהתפרסם בNeoroReport שבדק כמה זמן סטודנטים יכולים להחזיק את הידיים שלהם במים קפואים.
המחקר הראה שהסטודנטים שקיללו וצעקו תוך כדי הפעילות, חשו פחות כאב ויכלו להחזיק את הידיים שלהם במים הקפואים 40 שניות יותר מאלה שלא קיללו.
מחקרים נוספים הראו שקללות יכולות לעזור לנו להרגיש יותר בשליטה, להתחבר לאנשים אחרים ובכלל לשמור אותנו מעורבים בסביבה.
אז בפעם הבאה שאתם חושבים אם לקלל או לא, דעו שמי שעושה את זה הוא כנה יותר.
אז קדימה, בואו נהיה כמה שיותר כנים!