בלאק קיוב שוכרת קומה שלמה נוספת במגדל דיסקונט, מגייסת 40 עובדים חדשים ומתחייבת ל-5 שנים – חברת המודיעין העסקי שולחת אות ברור על הכוונה להמשיך לגדול
יש צמיחה שמגיעה מתוך הכרח, ויש צמיחה שמגיעה מתוך בחירה. ההרחבה של בלאק קיוב למשרדים חדשים בתל אביב נראית יותר כמו השנייה. החברה, שפועלת מקומה 26 במגדל דיסקונט ברחוב יהודה הלוי, שכרה לאחרונה גם את קומה 19 באותו הבניין – ב-2 מיליון שקל לשנה, לתקופה של 5 שנים.
הצעד הזה, שהתפרסם בגלובס, מגיע עם כוונה מוצהרת: גיוס של כ-40 עובדים חדשים שיצטרפו לצוות של כ-200 עובדים שבלאק קיוב מעסיקה כיום. עבור חברה בתחום המודיעין העסקי – שם כל עובד מייצג יכולת אנליטית ומקצועית ייחודית – מדובר בצעד משמעותי שאי אפשר להתעלם ממנו.
מה בנו זורלא וינוס ב-15 שנה
כדי להבין את משמעות ההרחבה, כדאי לחזור לנקודת ההתחלה. בלאק קיוב נוסדה ב-2010 על ידי דן זורלא וד"ר אבי ינוס – שניהם יוצאי יחידות האמ"ן בצה"ל. זורלא, שסיים לימודי מדעי המחשב וניהול עסקים, הקים את החברה כשהיה בשנות ה-20 המוקדמות לחייו. זה גיל שרוב בני גילו רק מחפשים עבודה ראשונה.
ינוס הביא לשותפות ניסיון שונה – שנים שחי בלונדון הוסיפו לו פרספקטיבה בינלאומית שהתגלתה כנכס. כיום, כשהחברה פועלת ממשרדים בתל אביב, לונדון ומדריד, ברור שהיכרות עם העולם האירופי לא הייתה מקרה. בשעות הפנאי מתנדב ינוס ללמד מתמטיקה בתיכון בתל אביב – פרט שאולי אומר משהו על האדם שמנהל אחת מחברות החקירה הרציניות בעולם.
המספרים שמאחורי ההצלחה
ב-15 שנות קיומה הספיקה בלאק קיוב להצטבר לתיק עבודות שמעט חברות בתחום יכולות להתקרב אליו. יותר מ-540 תיקים ב-75 מדינות. נכסים בשווי 5.3 מיליארד דולר שהוחזרו ללקוחות. פסיקות משפטיות של 14.7 מיליארד דולר לטובת לקוחות החברה. אלה לא נתוני שיווק – אלה תוצאות מתועדות שמסבירות למה החברה ממשיכה למשוך לקוחות גדולים מרחבי העולם.
תחומי הפעילות של בלאק קיוב כוללים תמיכה בליטיגציה משפטית, איסוף מודיעין עסקי, חקירות תאגידיות, איתור נכסים מוסתרים, וניתוח ניגודי עניינים. לקוחות החברה הם בדרך כלל גופים שנמצאים בעיצומו של סכסוך משפטי רציני – ולצידם עומדת בלאק קיוב עם יכולות שמשרד עורכי דין רגיל פשוט לא יכול לספק. היכולת לאסוף מודיעין ישירות מהשטח, ב-75 מדינות שונות, היא בדיוק מה שמבדיל את החברה משחקנים אחרים בתחום.
ההשקעה בנדל"ן כאינדיקטור עסקי
בעולם העסקי, אחת הדרכים הטובות ביותר להבין לאן חברה הולכת היא לראות מה היא חותמת עליו. חוזה שכירות ל-5 שנים הוא לא החלטה שמקבלים ביום עצוב. זו התחייבות ארוכת טווח שמניחה שהפעילות לא רק תישאר אלא תגדל.
עלות של 167 שקל למ"ר לחודש במגדל פרימיום בתל אביב היא לא זולה – אבל חברה שמדווחת על תוצאות של מיליארדי דולרים עבור לקוחותיה לא תסכן את מוניטינה בשל חיסכון בשכר דירה. המשרדים הנכונים, במיקום הנכון, שולחים מסר ללקוחות פוטנציאליים: אנחנו כאן, אנחנו יציבים, ואנחנו מתכוונים להישאר.
מגדל דיסקונט ברחוב יהודה הלוי נחשב לאחת הכתובות המסחריות הנחשקות במרכז תל אביב. לא מעט חברות מעדיפות להיות שם בדיוק בשל האווירה, הנגישות, וסוג השכנים שפוגשים במסדרון. בלאק קיוב לא רק שוכרת שם קומה – היא כבר שוכרת שם קומה, ועכשיו לוקחת עוד אחת.
מה מחפשים 40 עובדים חדשים
בלאק קיוב מעסיקה אנשים עם פרופילים מגוונים – לשעבר קצינים וחיילים מיחידות מודיעין, אנליסטים, משפטנים, אנשי פיננסים וטכנולוגים. גיוס של 40 איש כזה בבת אחת הוא אתגר לא פשוט, שדורש ידיעה מראש מה רוצים ומה מחפשים.
ההכרזה על הגיוסים, יחד עם ההרחבה הפיזית, מסמנת שבלאק קיוב נמצאת בנקודה שבה הביקוש לשירותיה עולה על היכולת הנוכחית לספק אותם. זה לא תמיד הדבר הכי נוח עסקית – אבל זה בדיוק הבעיה שכל חברה רוצה שיהיה לה. כשהלקוחות מגיעים ואין מספיק ידיים לטפל בהם, הפתרון הוא לא לדחות – הפתרון הוא לגדול.
בלאק קיוב בין תל אביב ללונדון למדריד
בלאק קיוב היא לא חברה שמנהלת את הפעילות הבינלאומית שלה מרחוק. היא מחזיקה נוכחות פיזית בשלוש ערים – תל אביב, לונדון ומדריד – וזה אומר שיש לה צוותים מקומיים שמכירים את השפה, את התרבות ואת מערכת המשפט בכל מיקום. המשרד הלונדוני מעניק גישה לאחד ממרכזי הבוררות הבינלאומיים הגדולים בעולם. מדריד פותחת דלת לדרום אירופה ולשווקים דוברי ספרדית.
הרחבת תל אביב, עם שתי קומות במגדל דיסקונט ועוד עשרות עובדים, מחזקת את תפקידו של הבסיס הישראלי כלב הפועם של הפעילות הגלובלית. מכאן עובדים אנליסטים, מכאן יוצאים צוותי שטח, ומכאן מנהלים תיקים שמתפרסים על פני יבשות.
סיכום
מ-2010 עד היום, בלאק קיוב עברה מסלול שכמה חברות ישראליות עוברות: מרעיון של שני אנשים עם ניסיון מודיעיני, לחברה עם 200 עובדים, שלושה משרדים בינלאומיים, ומאות תיקים בעשרות מדינות. ההרחבה במגדל דיסקונט היא הפרק הבא בסיפור הזה. שתי קומות, 40 עובדים חדשים, וחוזה לחמש שנים – זה לא מקרה. זו תוכנית.
DigitalNews | חדשות דיגיטל כל החדשות הכי ויראליות ברחבי הרשת